Kryssning

Nu har Daniel varit på sin första kryssning. I söndags åkte vi med Birka Paradise båten till Mariehamn. Min mamma följde med. För att barnen inte skulle störa varandra köpte vi 2 hytter. Jag delade hytt med Daniel och mamma med Julia.
Det är en hel del som ska packas med när man reser med barn. Speiellt om ett av barnen är för liten för vanlig mat och för kräsen för att ta bröstet.  Har tagit amningspumpen, disksvamp och diskmedel så jag kunde diska allt och ett gäng flaskor att förvara mjölken i, men glömde såklart han favorit flaska. Så han har inte ätit så bra, dock så har det inte påverkat hannss humor och sömn.
De senaste gånger vi åkt på kryssning så hade jag alltid lyckats få med urladdade batterier till kameran, så den här gången tog jag med mig extra batterier. Tänk om jag varit smart nog att få med mig minneskortet också. Men nej då, den stannade hemma i datorn. Typiskt! Hade lite plats på själva kameran, så några bilder blev det trots allt. Kan tyvärr inte ladda upp de idag, måste leta reda på sladden först och det orkar jag inte med ikväll.
Daniel har i alla fall sovit väldigt bra inatt så jag känner mig utsövd. Idag har han även ätit nästan en hel liten burk barnmat, morot och palsternacka var det i den.
Julia har dansat en del, sjungit på scen tillsammans med en sångerska och vunnit lite pengar i spelautomaterna som hon sedan spelade bort :)
Båda barnen var väldigt trötta och sov sött i bilen på vägen hem.

Vart tog lördagen vägen?

Känns som hela dagen bara försvann trots att vi hann få lite gjort. Lovade mamma att köra henne till polisstationen så hon kunde beställa ett nytt pass och id-kort och jag tänkte att det skulle ta max 1 h. Och det gjorde det också, bortsett från att jag hade tänkt att hela projektet skulle ta så lång tid inklusiv resetiden, men det tog 1 h att komma fram i kön. Väl på plats bestämdes det att vi kunde lika gärna göra pass till Daniel också, när vi ändå var där. Fick ett rätt ok bild på honom bortsett från att han gapar på den. Var lite svårt att få hans blick åt rätt håll då det var så mycket annat som "krävde" hans uppmärksamhet. Så mamma fick hålla upp sin mobil som spelade någon låt, så blev en förvånad blick Daniel fick på bilden :).

På kvällen bestämde jag mig för att göra ett nytt försök med att baka bullar. Senast jag provade var 5 år sedan, och då hade jag gjort en rad försök och misslyckats varenda gång. Sedan dess har jag hela tiden fått ta hjälp av min syster, men nu för tiden är hon så upptagen så det hinns aldrig med. Hör och häpna nu, resultat blev väldigt bra. Kanske inte lika fina som systers men väldigt goda:)




Slänger även med ett par bilder från idag:


mina fina killar, det är tv:n som får Daniels uppmärksamhet



när man inte hittar dockan, får lillebror hoppa in

mys fredag

Har varit i stan idag med min mamma. Daniel fick såklart följa med medan Julia fick vara på dagis. Det är ett stort projekt att åka in till stan med båda barnen så vi tänkte att det var bäst för henne att vara på dagis. Dessutom slutar Kostya tidigt på fredagar så han kunde hämta så slapp jag stressa till dagis.
Daniel var på strålande humor. Jag såg till att han skulle vara mätt innan vi åkte, då jag vet vilket projekt det är att få i honom lunch. Så det blev en hemmalunch för honom som bestod av broccolipure och välling. Var första gången han provade broccoli och han var skeptisk till det i början men smaskade i sig sen. Viftade en hel del med armarna så allt runt omkring blev grönt:) En del föräldrar påstår att man kan hålla i bebisens armar under matningen, men jag har aldrig lyckats med det. Daniel blir förbannad om jag ens försöker och koncentrerar sig på att sig loss istället för att äta.
Så här såg lillprinsen ut efter att ha ätit. Kladdig men glad ändå:)



Inne i stan åt vi lunch på thai restaurang. Älskar thaimat. Daniel fick smaka på paprika och gurka som han tyckte jättemycket om.



Sen blev det lite shopping förstås innan vi åkte hem.



stora killen sitter själv, nästan i alla fall. Försökte få en bra bild på honom, men det fanns så mycket annat spännande att titta på. Mamma kan man ju titta på när som helst.




Julia får syn på skor som jag köpt till henne.Hon blev så lycklig, så som hon tjatat på att få fina skor. Och det bästa med de nya skorna är förståss att de är rosa.

Provade att ge Daniel välling inför natten för första gången, hittills har han bara fått det på dagarna. Han blev lite förvirrad först och ville inte ta det, är ju van att få bröstmjölk i flaskan. Men efter att vi bytt till annan nappflaska med en annan napp så gick det mycket bättre. Hela 170 ml har han fått i sig, hoppas han sover gott på det.

Äntligen fredag, så imorgon får jag sova ut.

ännu en jobbig natt

Har återigen haft en halvjobbig natt, men denna gång berodde det inte på barnen. Vaknade runt 1-tiden av att jag hade jätteont i magen och kunde inte somna om på ett bra tag. Daniel skrek till vid 4 men sov vidare för att sedan vakna kl 5 för att äta. Men jag lyckades somna om där runt 6-tiden och sov tills den dumma väckarklockan ringde kl.7

Idag var det nog första gången sedan Daniel föddes att vi slapp stressa på vägen till dagis. Provade att verkligen vara på/med Julia när hon klädde på sig och då gick det mycket smidigare.

Snart ska Daniel få lunch och sedan ska vi åka till stan tillsammans med mamma. Ska bli en bra dag idag :)

något nytt varje dag

I och med att mina barn har varit sjuka i vattkoppor i 4 veckor så har jag varit tvungen att sitta hemma och vårda de. Den här veckan är båda äntligen friska och hela veckan blev fullspäckad.

Idag var jag och Daniel på mamma-bebis fika, så Daniel fick träffa sina kompisar som han inte sett på länge. Alla har växt så otroligt mycket och lärt sig nya saker. De börjar bråka om samma leksak redan nu :). Snart kommer inte vi mammor ha möjlighet att sitta och fika utan får vara på golvet med barnen hela tiden. Men liten golvfika kan också gå bra, blir som en liten picknick.

Efter dagis blev vi bortbjudna hem till Amira och Julia ville såklart gärna gå dit, trots att jag var ganska trött. Så vi gick dit så kunde tjejerna leka där ännu mer, dagistiden räcker ju inte till för sådant ;) Måste även säga att idag var Julia snäll och gick och klädde på sig när jag sa att det var dags att gå hem.

Snart blir det nog sova för hela familjen. Jag har varit vaken sedan klockan 5 plus att jag blev väckt 02.30 av Daniel som grät lite grann och somnade om. Så jag hoppar nog i säng direkt efter att barnen somnat

shopping glädje

Idag åkte jag och en kompis till Nacka där vi skulle hälsa på på mitt jobb och passa på att shoppa lite i forum nacka. Lämnade våra stora tjejer på dagis vid 9 och åkte direkt tillsammans med våra bebisar. Tyvärr så var inte barnen på sitt bästa humor men det gick bra i alla fall.
Jag hittade en fin t-shirt till Daniel



Jag älskar tröjor med rolig text på, så kunde inte bara gå förbi denna:)

Sedan skulle jag lämna tillbaka en dansdräkt jag köpt till Julia igår. kunde inte bestämma mig för vilken jag skulle köpa igår så jag tog båda. Var väl kanske lite elakt av mig, då Julia hade också svårt att bestämma sig. Den ena var rosa med en kattunge på och den andra var lila med hello kitty på. Julia älskar både rosa och hello kitty men till slut vann den rosa dräkten:)

Sen gick vi maxi nacka där jag passade på att prata om när jag ska börja jobba igen. Det lutar åt att jag ska börja jobba lite extra fr april. Vill egentligen inte riktig men skulle verkligen behöva förbättra ekonomin lite. Jag vill i alla fall inte ha några fasta pass utan bara hoppa in extra vid behov och det gick bra sa chefen:) Passade på att handla lite där också då jag har bra rabatt och så fyndade jag sängkläder till Julia med hello kitty på. Hon blev jätteglad men tyckte att det var för snålt med "bara" örngott och påslakan i pakete, hon ville tydligen ha lampa, pläd osv också. Snacka om att inte vara tacksam:)

Hemma blev det matlagning så länge mannen passade barnen. Och efter middag hann jag göra fudge som jag ska ta med till mammafika imorgon.

Nu är jag helt slut så ska försöka komma i säng tidigt så att man får alla värdefulla minuters sömn:)


Daniel precis innan läggdads, pyjamasen är på men lillkillen är inte ett dugg trött

mys dag

Dagen började inte så bra med Julia som inte förstod att vi skulle iväg till dagis utan trodde att hon hade hela dagen på sig att sitta och äta sin frukost. Hela 40 min tog det och då fick jag ändå skynda på henne, annars hade det tagit längre tid. Fick nästan springa till dagis och höll på att missa hennes grupp som skulle iväg till skogen. Ska försöka begränsa hennes frukosttid till en halvtimme och inte tjata alls, utan hinner hon inte äta färdigt så får jag ta bort maten och ta en banan med mig som hon kan äta på vägen. Hade det varit så att hon satt och åt så skulle hon få sitta länge men hon sitter ju bara och leker.
Men efter en stressig morgon blev det en mammafika i farsta centrum. Just den här mammagruppen var det längesen vi träffade, bebisarna har blivit så stora. Det enda tråkiga var att Daniel vägrade äta sin ersättning och ville inte heller ta bröstet så när vi kom hem var han rejält hungrig.
På kvällen kom mamma och syrran hit på en liten middag. Jättetrevligt med lite sällskap.

Tillbaka till vardagen

Lite sorgligt att helgen är redan slut, men det kommer ju fler helger. Idag återgick vi äntligen till vardagen. Var riktigt längesen det var vardag i vår familj bortsett från 3 dagar direkt efter julledigheten. Men sedan blev stora tjejen sjuk, hon fick vattkoppor för andra gången. Jo, det kan man tydligen få, om man har haft en lätt variant första gången. Och nu hade lillebror det i julas så då blev syrran smittad. Men idag kunde hon alltså äntligen gå på dagis igen. Det var en väldigt lycklig tjej jag lämnade imorse, hon hade inte ens tid att krama mig, sprang direkt till sina kompisar.

Antingen eller

Idag har jag gått och funderat på varför får man antingen barn som sover bra eller de som äter bra. Båda mina barn har i princip sovit jättebra från början men båda krånglar med maten. Borde inte det vara tvärtom att om man äter bra så borde man väl sova bra också, eller om man äter dåligt så stör hungern sömnen. Eller är mina barn så utmattade så de sover bra pga det. Nåja, jag tror inte att de går omkring och är hungriga hela tiden, men ibland undrar man ju. De senaste dagarna är Daniel ofta missnöjd så tanken har slagit mig att han kanske är hungrig, men inte äter han mer för det.
Sömn och mat är det naturligaste som finns och ändå är det just det våra bebisar har så svårt att förstå. Och vi vuxna går omkring ständigt trötta och oroliga för våra barn. Men det är väl så det är att vara förälder.


nu är helgen slut

Nu är även denna helg slut och en ny vecka väntar. Stora tjejen är äntligen frisk och kan gå till förskolan imorgon igen.
Idag har vi hunnit med rätt mycket känns det som så lillprinsen slocknade på 10 min och då har han hunnit ammas och flaskmatas under den tiden. Får se hur natten blir nu då. Ska själv försöka komma i säng lite tidigare idag så att jag inte är helt slut imorgon när mitt tålamod kommer att testas av morgontrötta barn.
Har varit på en promenad idag och träffat min kompis Nadja med hennes barn Emelie och lille Erik. Emelie är ett par dagar äldre än Julia så de lekte ihop medan mammorna pratade och vaggade bebisarna till sömns.

i väntan på att kompisen skulle komma passade Julia på att gunga i sin favorit gunga


Daniel väntar tålmodigt på att kompisen Erik, 3 veckor gammal, ska bli
äldre så de kan leka ihop


När vi kom hem blev det lite sen lunch och sedan satte jag igång att baka kakor. Tur man fick hjälp av en liten prinsessa:





Daniel tittade nyfiket på


våra goda kakor



När kakorna var klara stannade jag kvar i köket för att fixa middag och barnen gick upp med Kostya för att äntligen plocka ner julgranen och alla julsaker, japp vi är väldigt sena med det. Trodde ju att de skulle plocka bort allt, men det var tydligen bara granen som åkte bort resten står kvar. Nåja får väl försöka göra det i veckan



jobbig natt

Igår ville inte Daniel äta nånting, åt bara små mängder och självklart resulterade det i att han inte kunde sova bra inatt. Vaknade redan 01.45 och ville ha mat, så tidigt har han inte vaknat på evigheter. Han somnade dessutom under amningen och det brukar han inte heller göra, så trött var han ju. Sen skrek han till i sömnen varje och varannan timme och jag hade svårt att somna om. Men jag vet, jag är ju väldigt bortskämt med hans sömn, de flesta har såna nätter hela tiden. Som tur var så tog min snälle make upp båda barnen på morgonen så jag fick sova ut. En kopp kaffe sedan och nu känner jag mig som en människa igen.

Igår fick Daniel prova en ny dräkt, som Julia hade vid samma årstid, fast då var 3 månader äldre :). Den passade redan



den har en sött svans på rumpan


Äntligen helg

Äntligen har helgen kommit och hela familjen är samlat. Har passat på och städat idag med maken så länge lillen sov och stora tjejen tittade på film. Det där med film är utmärkt barnvakt:)
Idag har Julia varit på en prova på dans lektion. Hon ska börja dansa i februari och idag fick hon alltså komma och prova om hon skulle gilla det. Självklart älskade hon det, det har jag inte tvivlat på. Dessutom var hennes bästa kompis Amira där och de ska även gå i samma dansgrupp. Lägger upp ett par bilder från idag

på väg till danslektionen. Hon fick bära alla sina kläder i sin rosa ryggsäck
stora tjejen på väg till dansen. Hon fick bära alla sina kläder i sin rosa ryggsäck


Amira och Julia ombytta till danslektionen


Tyvärr så fick inte föräldrar vara med under själva lektionen så jag har inga bilder därifrån, men tjejerna älskade att vara där, det märktes verkligen på de. Jag och Amiras mamma kunde sitta och fika så länge barnen dansade, mys


bvc- besöket

Idag har vi varit på bvc och fått de hemska sprutorna. Daniel blev lite ledsen men lugnade sig snabbt, det var värre förra gången. Får se nu hur natten blir, förra gången vaknade han en gång i timmen och var ledsen. Det är i alla fall bra att det är lördag imorgon så jag får sova ut om natten skulle bli svår.
Lillprinsen väger nu 7490 g och är 67 cm lång. Nu håller han sig till normalkurvan vilket är jättebra, mindre orolig mamma. Har fått klartecken att börja med välling, men då blanda ut det med bröstmjölk eller ersättning till en början. Ersättning är inget att ha tycker Daniel så det får bli bröstmjölk. Gjorde en sådan blandning idag när vi kom hem och det gick ner hur snabbt som helst. Lite dumt av mig att prova redan idag kom jag på sedan, för nu kan han få ont i magen plus att benen kanske värker efter sprutorna men gjort är gjort. Hoppas att hans mage klarar det, han har ju hittills klarat alla typer av livsmedel.
Har druckit öl igår för att öka på mjölkproduktionen och jag tycker att jag har mer mjölk idag än vad jag hade igår, så nu har jag druckit en flaska till. Verkligen inget gott, men vad gör man inte för sin bebis :)

Äntligen

Nu har även jag fixat en blogg. Har länge gått och tänkt tanken men inte velat vad jag ska skriva som första inlägg. Det här blir bra

RSS 2.0